събота, 1 август 2015 г.

Арт журнал: Четки и цветове {Art journal: Brushes and colors}

Здравейте, мили мишлета! :)

В края на миналия месец навършихме 2 годинки от църковния ни брак с Бебо. Затова посветих тази страничка на нашия, макар и кратък за сега, сладък семеен живот. :) Темата на августовското предизвикателство при Card Mania - CMC# 71 Anniversary/Годишнина дойде точно навреме. :) Ето и резултатът:


Споделяла съм и преди, че част от страничките ми са просто репрезентация на цитати, които са ми харесали. Друга част обаче са продиктувани от лични преживявания и текущи емоции от живота ми. Тази е от вторите и те май винаги ми се получават една идея по-добре. :) 


Малкото момиченце, оцветяващо гъбката, е печат на A Day For Daisies - Painted Mushrooms и в моите очи това е Калина. Сладкото спящо бебе е печат на Emerald Fairies - Ashee и все още си няма име, но ще му измислим... ;)


Въпреки че страничката е заредена с много лични емоции, използвах чужди думи, малко поизменени, за да паснат на идеята ми за страничката. В оригинал "аз" имам всичко, но в семейния живот нещата се получават с общи усилия. Затова разпределих четките и цветовете, с които рисуваме нашия рай, и написах това:


Използвах изрязани листенца за рамка на страничката. Надписът е частично напечатан (малките буквички), частично написан на ръка. :) Не се справям впечатляващо с ръкописния калиграфски шрифт, но имам желание да ми се получи. Използвам маркер с накрайник четка, за да мога да контролирам дебелината на буквите. Когато "слизам надолу" с маркера натискам повече, откъдето се получава и дебелата линия, а когато "вървя нагоре" почти отлепям върха на маркера от повърхността, така се получава много фина линия. Трябват упражнения, но това е техниката в общи линии. :)

Много си харесвам фона. Направен е с дистрес мастила и mini blending tool-a на Тим Холц, с който се получават прекрасни кръгчета. Мастилата реагират много лесно с вода и трябва задължително да се фиксират със спрей, вслучай че решите да ги използвате в арт журналите си. 


А сега най-приятната част! :) Този месец блогът за предизвикателства на Card Mania навършва цели 3 годинки и по този случай сме подготвили награди за 9 от участниците в августовската ни тема! <3 

  • A Day For Daisies предоставят ваучер на стойност $12 
  • Di's Digi Designs подаряват ваучер за $10 
  • Sassy Studio Designs предоставят 4 безплатни печата на един късметлия
  • Inspired by stamping с ваучер за $20 за покупки от техния магазин
  • Color Ink с ваучер за 7.5€ за техния магазин
  • магазин Creativity ще зарадва двама от вас с ваучери за 60лв и 40лв
  • Marianne Design са подготвили подарък-изненада за един от вас
  • редовният ни спонсор Работилница Фантазия подарява ваучер на стойност 25лв за покупки от техния магазин






Ще се радвам да видя проектите ви в тазмесечното предизвикателство при Card Mania Challenges! :) Имате и страхотна мотивация с толкова много и щедри награди! 

Поздравчета,
JIJI.

2 коментара:

  1. Определено емоциите, които влагаш в личните странички си личат - прозират през цветове и форми и завладяват зрителя. Другите ти странички също са произведение на изкуството, изпипани до съвършенство, но и аз харесвам най-много тези :)

    ОтговорИзтриване
  2. Jiji, ефекта на страничката ти е определено "Уау"! Незнам как го правиш, но всяка следваща твоя страничка наричам най-любима, а пък не мога да разлюбя и предходните. :) Твориш шедьоври, и не мога да спра да се дивея на красотите ти. Честита годишнина!

    ОтговорИзтриване

Благодаря Ви за коментара!